Indrukwekkende (her)start koorrepetitie

Gisteravond zijn we na anderhalf jaar weer gestart met de koorrepetities. Op anderhalve meter afstand konden we goed verspreid in de kerk plaatsnemen.

Interim-voorzitter Barend van Groenigen vroeg na zijn woord van welkom eerst een minuut stilte om twee trouwe koorleden te gedenken die ons zijn ontvallen. Staande hebben wij Map van Leeuwen en Arie van Rijn op passende wijze herdacht.

Daarnaast gaf de start van de repetitie avonden een dubbel gevoel vanwege de afwezigheid van onze voorzitter Jan van Groenigen. Jan is ernstig ziek en kan vooralsnog niet aanwezig zijn. Onze gebeden en gedachten gaan uit naar Jan, zijn vrouw, kinderen en kleinkinderen.

Nadat Barend een gebed had uitgesproken nam dirigent Hans van Noord het woord.

Hij vertelde er weer heel veel zin in te hebben om voor het koor te staan. Een aantal vakbroeders van hem hebben de afgelopen half jaar ‘de handdoek in de ring gegooid’ en zijn gestopt. Hans denkt er niet aan. Zijn enthousiasme werkte aanstekelijk en vol goede moed begonnen we met diverse stemoefeningen. Daarna mochten we vanuit ons bestaande repertoire een aantal nummers zingen waarbij bekend werd dat anderhalf jaar niet zingen nog wel enig ‘sleutelwerk’ vereist. Ook is er een start gemaakt met het zingen van het kerstrepertoire en afsluitend zijn we begonnen aan een nieuw lied wat u na het instuderen snel op een uitvoering zal kunnen beluisteren.

Kortom: ‘werk aan de winkel’ om weer op niveau te komen en de kerstnummers weer ‘scherp voor de bril ‘ te krijgen voor de 4 optredens die er voor dit jaar opstaan, waarvan wij ten zeerste hopen dat deze door mogen gaan. Bovenal dankbaar om weer bijeen te mogen komen om te zingen..

Leest u dit stukje en u denkt: ‘Bij dat gemotiveerde koor wil ik ook tot Zijn eer zingen’ of u kent iemand waarvan u denkt: ‘dat is nu echt wat voor hem’, schroom dat niet om te komen of diegene te attenderen op onze repetitieavonden.

We repeteren op maandagavond in de Witte kerk in Nieuw-Vennep en starten om 20.00 uur.