Dirigent

Hans van Noord werd geboren in Amsterdam op 15 maart 1952. Vanaf z’n vierde jaar zat hij ’s zondags altijd naast z’n vader op de orgelbank in verschillende kerken. In die tijd is zijn interesse en liefde voor de muziek gewekt. De eerste piano- en orgellessen kreeg hij van Marinus Metz. Zijn studie heeft hij gevolgd aan het Sweelinck Conservatorium te Amsterdam, eerst hoofdvak Orgel en Piano, later Schoolmuziek.

Op 17-jarige leeftijd debuteerde hij als organist/pianist in het Concertgebouw te Amsterdam. Op 1 Januari 1975 is Hans begonnen als muziekdocent aan het middelbaar onderwijs en is als zodanig nog steeds ”fulltime”  werkzaam aan het Kaj Munk College te Hoofddorp.

Vanaf 1974 is Hans dirigent geweest van diverse koren zoals bv: het Radio Jeugdkoor ”Kerk zonder Grenzen” te Bloemendaal, het “Interkerkelijk Jongerenkoor Watergraafsmeer” te Amsterdam, het kinderkoor ”De Meerzangertjes” te Hoofddorp en het Hoofddorpse koor ”Desire”.

Sinds maart 2008 is Hans de dirigent en begeleider van het “Interkerkelijk Mannenkoor Haarlemmermeer”. Daarnaast geeft Hans nog orgel- en pianolessen en besteedt veel tijd aan componeren en arrangeren van muziek in verschillende stijlen voor zowel koren als ook voor schooluitvoeringen.