Over ons

Het Interkerkelijk Mannenkoor Haarlemmermeer is opgericht door enkele enthousiastelingen in de zomer van 1994. Toentertijd was de leiding van het koor in handen van één van de koorleden, echter werd het dirigentenstokje in januari 1997 overgenomen door de heer W.B. Visser uit Heemstede. Sinds maart 2008 staat het koor, van ruim 70 enthousiaste mannen, onder leiding van dirigent en musicus, Hans van Noord uit Hoofddorp.

Het Interkerkelijk koor heeft het zingen van liederen over Gods liefde en trouw als doel, maar ook gezelligheid en sociale contacten staan hoog in het vaandel. Elke maandagavond van 20.00 uur tot 22.00 uur repeteert het mannenkoor in de Hervormde kerk (de Witte kerk) te Nieuw-Vennep, echter komen de leden uit de wijde omgeving van de Haarlemmermeer. Het repertoire bestaat uit Christelijke, en hieraan gerelateerde, liederen, welke hoofdzakelijk Nederlandstalig, maar ook in de originele taal, ten gehore gebracht worden. Ook wordt het repertoire regelmatig vernieuwd en uitgebreid met nieuwe liederen.


Het mannenkoor treedt in de regio 10 tot 12 keer per jaar op, meestal in kerkdiensten, maar ook in verzorgingscentra en tijdens concerten brengt het koor hun repertoire ten gehore. Begin 2001 werd er in de Gereformeerde Kerk in Nieuw-Vennep de eerste CD, met bekende en minder bekende kerstliederen, opgenomen met als titel: “Ere zij God”. Ter gelegenheid van het tienjarig jubileum van het koor kregen de leden in 2004 voor het jubileumconcert een nieuw tenue aangemeten. Verder hoopt het Interkerkelijk Mannenkoor Haarlemmermeer in de toekomst ook hun medewerking te gaan verlenen tijdens koordagen.