‘Menselijke accu’s weer opgeladen’: Mannen Interkerkelijk Mannenkoor Haarlemmermeer starten weer met zingen.

Na de gebruikelijke zomerstop starten de mannen van het Interkerkelijk Mannenkoor Haarlemmermeer komende maandagavond 29 augustus weer met repeteren.

Elke maandag tussen 19.30 en 20.00 uur verzamelen gemiddeld 50 mannen in Het Trefpunt naast de Witte kerk te Nieuw-Vennep. Vooropgesteld gaat het om het zingen, maar het sociaal aspect wordt zeker niet vergeten. Voor aanvang wordt er al heel wat bijgepraat en even voor 20.00 uur neemt iedereen in de Witte kerk plaats. Na de opening door de voorzitter (waarbij er dikwijls bij een jarige of een huwelijksjubileum stil gestaan wordt) begint dirigent Hans van Noord met het laten inzingen van de mannen. Voor de pauze worden vaak de al ingestudeerde liederen gezongen zoals het ‘Hallelujah’, ‘Ik zal er zijn’ en het ‘God en God alone’. Rond 21.00 uur is er pauze met koffie & thee en vaak wat lekkers van de jarige of jubilaris. Omstreeks 21.15 uur wordt de repetitie hervat en worden meestal nieuwe liederen ingestudeerd.

Komende maandag gaan we weer met ‘opgeladen accu’ werken aan o.a. de eerstvolgende uitvoering die is op zondag 9 oktober in De Spreng te Oude Wetering. De leden spreken van een ‘hecht’ koor met grote sociale belangstelling voor elkaar.

Houdt u van het zingen van mooie (Christelijke) liederen én van gezelligheid, wees dan komende maandag van harte welkom om eens een kijkje te nemen in de Witte kerk, Hoofdweg 1320 Nieuw-Vennep.

Foto: Piet Klaassen